دوشنبه, 1 ارديبهشت 1404

  • ساعت : ۰۹:۴۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ 
بازدید گروه كارشناسی الگوی كشت ملی از استان خوزستان

بازدید گروه کارشناسی الگوی کشت ملی از استان خوزستان

 

پیرو هماهنگی‌های بعمل آمده، اعضای محترم کمیته ارزیابی و نظارت بر الگوی کشت  ملی (مشاور  محترم معاونت امور وزیر وزارت و مسئول محترم دبیرخانه ستادی تدوین و نظارت بر الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی) و نظارت استانی (مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان و صفی‌آباد دزفول) به همراه مدیران زراعت و باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، مدیران و کارشناسان جهادکشاورزی شهرستان‌های آبادان، خرمشهر، کارون، کرخه، شوش و دزفول و مراکز جهادکشاورزی به بررسی وضعیت اجرای الگوی کشت در استان پرداختند. طی دو روز بازدید (دوشنبه 10/10/1403 و سه‌شنبه 11/10/1403)، موضوعات زیر مورد بازدید و ارزیابی کارشناسی قرار گرفت. در این بازدیدها که همراه با مباحث و نظرات فنی همراه بوده، چالش ها و الزامات اجرائی و پیشنهادات برای اجرای بهتر الگوی کشت در سال‌های آینده مورد بررسی قرار گرفت.

1) مزارع گندم، کشت روی پشته‌های بلند (سه و چهار ردیف روی پشته)

2) کشت مستقیم و کشاورزی حفاظتی گندم (پس از برنج)

3) کشت عمود بر هم به منظور یکنواختی توزیع بذر

4) کشت نشائی و آرایش کاشت محصولات چغندرقند، کاهو، تره فرنگی، پیاز

5) کشت پائیزه چغندرقند و بهره‌گیری از آب سبز

6) مدیریت مصرف آب در ارقام نخیلات و پژوهش‌های فردی در جنوب و شمال و کشت تلفیقی یا میان‌کاری نخیلات با مرکبات / دانه‌های روغنی، سیاه‌ریشه‌ها / یونجه

7) واحد تولید نشا

8) برنامه تولید محصولات شیلات ماهیان گرمابی (آزادگان در شهرستان کارون و آبادان)

9) صنایع تبدیلی و فرآوری خرما و برنامه صادراتی شرکت تهیه و بسته‌بندی خشکبار آرات

10) کشت و صنعت حکیم فارابی (محصولات غیر نیشکری مانند گندم، کلزا و چغندرقند)

11) پرورش گاومیش (ظرفیت خالی)

12) شرکت توسعه کشت ذرت

13) برنامه زراعت چوب

14) هلدینگ رحمت تجارت - مجتمع کارخانجات صنایع تبدیلی کشاورزی (واردت، توزیع و فروش نهاده‌های کشاورزی، سورتینگ و صادرات (سبزیجات، صیفی‌جات و میوه‌جات، سردخانه 3 هزار تنی دو مداره، کارخانه بزنج‌کوبی (برنج عنبربو) و واحد تولید خوراک دام بر پایه ذرت علوفه‌ای)    

نشست جمع‌بندی نهایی در روز چهارشنبه مورخه 12/10/1403 با حضور گروه کارشناسی و در حضور معاون محترم بهبود تولیدات گیاهی، روسا و کارشناسان مراکز تحقیقات استان‌ها، مدیران ستادی، مدیران جهادکشاورزی شهرستان‌ها، کارشناسان و برخی مدیران سایر دستگاه‌ها (مانند شرکت خدمات حمایتی و ....)  برگزار گردید. در این نشست کلیه مدعوین با اشاره به موضوعات مورد بررسی در بازدیدهای میدانی و نقطه نظرات کارشناسی مطرح شده،  ضمن تاکید بر ضرورت تداوم تلاش‌ها در جهت دستیابی به به برنامه ابلاغی الگوی کشت، حل برخی از چالش‌های مهم در اجرای الگوی کشت، اصلاح قوانین و مقررات، حمایت از محصولات و  گیاهان کم آب‌بر با اولویت دانه‌های روغنی، مسئولیت‌پذیری بیشتر تشکل‌های مردم نهاد و.... تاکید نمودند.

در این برنامه روند اجرای الگوی کشت در استان خوزستان، وضعیت گزارش نظارت بر اجرا و میزان تحقق اهداف، موانع و مشکلات اجرای طرح و همچنین ضرورت بهبود مدیریت منابع آبی استان، پائین بودن ضریب نفوذ بذور اصلاح شده و چالش‌های مرتبط با بهره‌وری آب بررسی شد.

 

دبیرخانه ستادی تدوین و نظارت بر الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها